Sykkel = frihet

Bare 13 % av studentene bruker sykkel som fremkomstmiddel. Det er en trend vi håper du vil være med på å snu.

Når du flytter hjemmefra er tenker du kanskje ikke at det er lurt å ta med sykkelen når du skal pakke til livet i storbyen. Den er stor, og tar plass i flyttelasset. Men når du først har kommet deg hit kan vi garantere at å bli kjent med Oslo på sykkel er noe helt annet! Du kommer deg lettere rundt enn med kollektivt, og om sommeren føles det som du er med i en film når du sykler rundt i Norges studenthovedstad. Når trikken er sen, og bussen forsinket, og sensommeren gjør luften tett, kan du nyte friheten og suse rundt på en sykkel. tillegg er det er sunt for både deg og miljøet.

Hvordan skaffe seg sykkel i Oslo?

Er du allerede i Oslo og ønsker å kjøpe din egen sykkel kan du sjekke finn.no eller Tise! Er sykkelen litt sliten kan du freshe den opp og gjøre den litt personlig, og du kan til og med kjøpe en matchende hjelm! Om sykkelen trenger litt mer luft i hjulene, eller en service, kan du sjekke ut Oslo kommunens sykkelinformasjon. Her kan du lese om sykkelveier, sykkelparkeringer, sykkelpumpe og servicestasjoner! Noen av studentboligene til SiO har også eget sykkelrom der du kan mekke selv.Hvis du ønsker en no-strings-attached type sykkel kan vi anbefale deg et abonnement på Oslo Bysykkel. Dette gir deg friheten til å hente en sykkel et sted, og sette den fra deg et annet sted når du er fremme. Du kan velge mellom dagspass, månedsabonnement eller sesongabonnement. Betaling gjøres enkelt gjennom en app.

Hvor skal jeg sykle?

Når du har skaffet deg sykkel, så bør du ta deg noen turer og bli kjent med Oslo. Velg deg en dag da du har god tid og været er fint. Det er nemlig ikke så lurt å sykle den første turen når du har dårlig tid og skal rekke en forelesning, eller det høljer ned ... Utforsk byen. Finn den raskeste ruten fra der du bor til studiestedet ditt, favoritt-hangouten, venner eller bare den beste parken du kan finne. Bruk for eksempel Oslo Kommunes kart med sykkelruter for studenter! Det er bare å slå seg løs og nyte livet! 

Vinden i håret, under hjelmen - for ja, hjelm må man ha - og kom deg raskt og presist av gårde til møter og forelesning. Vi håper du tar i bruk sykkelen og blir kjent med byen. Gjør den til din egen! Kjør forsiktig og kos deg!