Din karriere har allerede begynt!

En ting er sikkert – begrepet karriere dekker mer enn det man begynner med i en fulltidsstilling. Det å studere er viktig for å bli vurdert til en rekke stillinger, og karakterer et ett av mange elementer som blir vurdert når man søker jobb.Men fremtidige arbeidsgivere ser så å si alltid på mer enn bare fag og karakterer når de skal velge ut den som skal ansettes. Med andre ord – som ny student har du nå 3-5 år på å skaffe deg verdifull erfaring ved siden av studiene, som fort kan vise seg å være tungen på vektskålen.Nettopp derfor kan det være klokt å starte karriereplanleggingen av hva du skal gjøre allerede nå. Ditt karrieresenter kan hjelpe deg med informasjon og veiledning rundt hvordan du kan bruke studietiden til å planlegge karrieren din.Finn ditt karrieresenter her.

Tips for å styrke egne karrieremuligheter

Enten du har akkurat startet eller du har studert i noen år, gir denne episoden i podcast-serien «Karriereveiledning med Elaine» mange tips om hva du kan gjøre for å styrke egne muligheter den dagen du skal søke deg fulltidsjobb.Hør episoden her.

Mange små skritt blir ofte til en farbar vei

Det å gjøre noe allerede nå, er noe absolutt alle kan få til. Begynn gjerne med lavthengende frukter som alle kan ta del i. Det å melde seg inn i en studentforening eller ta del i studentpolitikken er eksempler på aktiviteter som på sikt kan åpne nye dører. Stille på lister, lage informasjonsmateriell eller styre økonomien i en forening - hvem vet hva du kan tenke deg?En deltidsjobb kan også være mye mer enn et viktig bidrag til et trangt studentbudsjett. Du får for eksempel en ny referanseperson, et nettverk og førstehåndskunnskap om en bransje. Dessuten kan en deltidsjobb, som ikke nødvendigvis er tett knyttet opp til det du drømmer å jobbe med senere, bli ansett som svært viktig den dagen du søker deg over til en mer relevant deltidsjobb, sommerjobb eller internship.

Det er opp til deg å ta grep...

...men karrieresentrene hjelper deg gjerne med å ta de første skrittene på veien, slik at du kommer i gang med å planlegge fremtiden din. Vi råder deg til å starte med å lytte til denne podcasten, og så ta kontakt med ditt karrieresenter for veien videre.