Smitteforebygging ved oppmøte i våre lokaler
Det er kun de med avtale hos SiO Helse, og som ikke har tegn på covid-19, som kan møte i våre lokaler. Vi ber deg vennligst om å vaske hender eller bruke hånddesinfeksjon, holde avstand og møte presis til timen (slik at vi unngår mange i venterommet samtidig).

 

INFLUENSAVAKSINERING FOR DEG I RISIKOGRUPPE
SiO Helse forventer å få levert årets influensavaksine til deg som er i risikogruppe den 20.10.2020.

Frem til 01.12.2020 er influensavaksinen forbeholdt kun risikogruppene.

Alle over 65 år, gravide i 2. og 3. trimester og personer med kroniske sykdommer (hjerte- og lungelidelser, sukkersyke, lever- og nyresvikt, nevrologisk sykdom, svekket immunforsvar samt deres pårørende og svært alvorlig fedme) som gir økt risiko for alvorlig forløp av influensa, er i målgruppen. Les mer om risikogruppene her.

Vaksinering i år utføres kun etter forhåndsavtale. Ring oss for å avtale tidspunkt.

Å få satt vaksinen mot influensa medfører en egenandel på kr 50 for deg som er i risikogruppe definert av FHI. Resten dekkes av det offentlige. Selve vaksinen er gratis. Dette gjelder for perioden 01.10.2020 til 30.06.2021.

Alle andre som ønsker å bli vaksinert mot influensa, må vente til desember 2020.

Er du ikke i risikogruppe, må du be fastlegen din om resept på vaksinen først og kjøpe den på apoteket før du kommer til SiO Helse for å få den satt. For deg som ikke tilhører risikogruppen, koster det kr 200 å få satt vaksinen.

VIKTIG INFORMASJON! 

Enten du tilhører risikogruppe eller ei, gjelder regelen om at du ikke må komme til våre lokaler for vaksinering hvis du har symptomer på luftveisinfeksjon, er i karantene eller har annen pågående mistanke om covid-19. For vanlige symptomer på covid-19, se her.

 

Vårt vaksinetilbud

Vårt vaksinetilbud er på SiO Helse Blindern. Adressen er Kristian Ottosens hus, Problemveien 9 (2. etasje), 0313 Oslo.

For å bestille reisevaksine, HPV-vaksine eller andre vaksiner kan du bestille time ved å logge deg inn på helsenorge.no. Der kan du også komme i kontakt med resepsjonen ved å skrive melding via E-kontakt til «Vaksinetjenesten».

Bestill time på helsenorge.no

Oppfriskning av vaksiner
Ikke alle vaksinene du får gjennom barnevaksinasjonsprogrammet, gir beskyttelse livet ut. Det anbefales derfor påfyll av enkelte vaksiner i voksen alder  for å opprettholde beskyttelse mot sykdommene. Les mer om hvilke vaksiner det gjelder her.

helsenorge.no kan du få oversikt over din vaksinasjonshistorikk.