Slik bestiller du time

Du bestiller time til fastlegen din på helsenorge.noNår du bestiller, må du fylle ut et skjema med spørsmål om hva timen gjelder. Du vil deretter få en anbefaling om hvilken timetype som passer for din problemstilling. Det er viktig for deg at du bruker tid på å svare på spørsmålene for at vi skal kunne gi deg den hjelpen du trenger.Trenger du time til første svangerskapskontroll, førerkortattest/helseattest, kirurgiske fjerninger eller innsettelse av spiral, må du ringe oss på 22853300 for å avtale time.

Har du ikke norsk personnummer eller BankID?Ring oss på 22853300 for å bestille time. 

Slik forbereder du deg til legetimen

En vanlige legetime varer 15 minutterDet er derfor begrenset hva du rekker å ta opp. Ved behov setter legen opp en oppfølgingstime til deg. 

Må du levere urinprøve?Skal du på svangerskapskontroll eller mistenker urinveisinfeksjon, må du ha med deg prøve av morgenurin fra samme dag.

Er du gravid?Hvis du skal på svangerskapskontroll, bør du møte opp 30 min. før timen din, slik at vi rekker å ta de prøvene vi skal. Meld deg i resepsjonen når du kommer.

Sykdom på eksamenBlir du syk i forbindelse med eksamen, må du ta kontakt med legen samme dag. Attest utstedes kun ved oppmøte- eller videotime. Det kan være lurt å sette deg inn i eksamensreglene der du studerer. Les mer om hvordan du forbereder deg til timen på Helsenorge

Har du blitt akutt syk?

Har du behov for en akutt legetime kan du bestille en hastetime. Hastetimer gjøres tilgjengelig for bestilling ettermiddagen i forveien på helsenorge.no. Du kan også ringe oss på 22 85 33 00 når legekontoret åpner. 

Gjennomføring av videotime

Vi anbefaler at du benytter SiO Helse app'en for å gjennomføre videotime. På Helsenorge kan du lese mer om hvordan du blant annet forbereder deg før videotime.

Når det gjelder sykemelding og videokonsultasjon, er det en del begrensninger. Se nav.no

Start en tekstkonsultasjon med fastlegen din

  1. Logg inn på Helsenorge
  2. Trykk "Kontakt fastlege - be om time eller råd"
  3. Velg relevant problemstilling

 

En tekstkonsultasjon blir besvart innen fem virkedager. 

Tekstkonsultasjoner kan ikke benyttes ved behov for sykemelding. 

Drop in for enkelte undersøkelser og prosedyrer

For selvtest for seksuelt overførbare infeksjoner, testing av MRSA og fjerning av sting hos sykepleier, trenger du ikke bestille time på forhånd. Da kan du bare komme innom.Finn ditt helsesenter og se åpningstider for drop-in her. Meld fra i resepsjonen når du kommer, så får du snakke med lege, helsesykepleier eller sykepleier så snart de har tid. Du må regne med litt ventetid.Selvtest og testing er gratis for deg som er student og har betalt semesteravgift. For fjerning av sting, må du også ha fastlege i SiO. Se prislisten for kostnad for fjerning av sting. 

Slik fornyer du resepten din

Hvis du bruker medisiner som er foreskrevet av fastlegen din i SiO tidligere, kan du fornye disse reseptene enkelt fra Helsenorge.Det tar inntil fem virkedager å få reseptfornyelse, og du får melding når resepten er klar. Har du behov for resept på et legemiddel du ikke har fått utskrevet fra SiO tidligere, må du bestille legetime for dette.

Akkurat byttet fastlege til SiO?

Fastlegebyttet gjelder fra den første datoen i påfølgende måned.