Helse

SiO har spesialisert seg på studenthelse. Vi har blant annet fastleger, tannleger, psykologer, rådgivere og helsesykepleier. Våre tilbud er gratis eller har reduserte priser for deg som er student.

Studentrabatt og refusjon

Våre tjenester er gratis eller har studentvennlige priser. I tillegg kan du søke om refusjon for helserelaterte utgifter hos fastlegen, på over 450 kr per år. Det betyr at du selv betaler maks 450 kr i året, og at SiO dekker resten av utgiftene.

Søk om refusjon

Få fastlege i SiO

SiOs leger kan studenthelse. Vi jobber tverrfaglig og kan henvise til spesialist eller psykolog. Vi har helsesentre nær campus og er lett tilgjengelige om du for eksempel blir syk på eksamen. Vi har også en rekke digitale tjenester du kan benytte deg av, som videotimer med fastlegen.

Bytt til fastlege hos SiO

Bli med på gratis kurs

Vi har mange forskjellige kurs og grupper som kan gjøre hverdagen som student enklere. Lær mer om mindfullness, depresjonsmestring eller hvordan du takler eksamensangst og mye mer.På kurs får du praktisk trening, gode tips og verktøy, og ikke minst, du treffer mange andre som er i samme situasjon. 

Les mer og meld deg på kurs

Gode studentpriser på tannlege

Som student i Oslo er det smart å bruke våre tannleger. Vi har studentvennlige priser og profesjonelle tannleger. Vårt tannlegekontor er topp moderne og ligger på Blindern. 

Sjekk SiOs tannlegetilbud 
Våre helsesentre

SiO Helse har tre helsesentre rundt om i Oslo - på Blindern, i Nydalen og sentrum. I tillegg har vi rådgivertjeneste på Kjeller.

Se våre helsesentre

Snakk med vår helsesykepleier

Helsesykepleier kan hjelpe deg med seksuelle utfordringer og prevensjonsveiledning, spørsmål om seksuell identitet og kjønnsidentitet, kjærlighetssorg, problemer i relasjoner, graviditet og abort og mye mer.

Du trenger ikke å ha fastlege i SiO for å få time hos vår helsesykepleier. 

Bestill time hos helsesykepleier

Slik bestiller du legetime

Med fastlege i SiO kan du få videotime, fysisk oppmøtetime eller skriftlig konsultasjon. 

Mer om hvordan du bestiller legetime
Studenter spør – les eller spør om alt du lurer på. Helt anonymt!

Studenter spør er en spørsmål- og svartjeneste hvor du kan lese andre studenters spørsmål om helse. Ingen spørsmål er dumme, alle spørsmål stilles anonymt og besvares av SiOs helsefagpersoner. Ta en titt, det er garantert andre som lurer på det samme som deg. 

Les og still spørsmål

Trenger du rådgivning, psykolog eller noen å snakke med? 

Vi har alle en psykisk helse og studietiden er tøff for mange. Vår psykisk helse- og rådgivningstjeneste er et lavterskeltilbud for deg som er SiO-student. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg videre. 

Mer om våre psykisk helse tilbud